فرآیند تولید عصاره مالت
فرآیند تولید عصاره مالت: 
تولید عصاره مالت از مواد اولیه تا محصول نهایی مستلزم طی عملیات مختلف و معینی است که در طول سالیان متمادی تثبیت شده و مورد استفاده کشورهای مختلف است .

تحویل جو : 
جو معمولا در کامیون به صورت فله یا بسته بندی به کارخانه حمل میگردد محل تحویل جو باید مکانی مناسب و خارج از سالن تولید و مرتبط با سیلو باشد .

بوجاری: 
جو پس از تحویل به محل بوجاری منتقل میشود تا ناخالصی های موجود در آن به روشهای مناسب جدا شود .

خیساندن : 
در این مرحله دانه های بوجاری شده جو را درحوضچه سیمانی یا تانکی از جنس فلز ضد زنگ در آبی که محتوای مواد قلیایی از قبیل آب آهک آب اکسیژنه است تا رسیدن به رطوبت 42- 44 درصد غوطه ور میکنند و در طی مدتی که در حوضچه قرار دارند متناوبا هوادهی میشود پس از طی مدت زمان 48-72 ساعت دانه ها به حوضچه جوانه زنی منتقل میگردند.

جوانه زدن : 
مهم ترین مرحله در مالت سازی جوانه زدن دانه های جو میباشد .
در این مرحله دانه های جو خیس شده به مکانی مانند زیرزمین یا اطاقک های عایق دار که دارای 3 یا 6 حوضچه جهت رویاندن دانه ها میباشد منتقل میکنند. با توجه به اینکه زمان رویش دانه ها حداکثر 6 روز است جو خیس شده را ابتدا روی سطح صاف حوضچه اول پهن نموده و پس از توقف به مدت 1-2 روز به حوضچه بعدی منتقل میکنند دمای لازم در این مدت باید کمتر از 20 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حداقل 90-95 درصد باشد .
همچنین باید دریچه های تهویه در مکان مذکورموجود باشد تا به جایگزینی اکسیژن با گاز کربنیک حاصل از واکنش متابولیک  دانه ها کمک شود .
جهت جلوگیری از زیاد شدن دما از حد موردنظر باید دانه ها را 2-3 مرتبه در هر توقف زیر و رو نمود و توسط نازلهایی ذرات آب را در فضای بالای سطح دانه های جو پخش کرد. 

خشک کردن : 
در این مرحله دانه های جو جوانه زده طی یک فرآیند پیوسته حرارتی به مدت لازم تحت جریان هوای گرم و خشک قرار می گیرند تا در نهایت رطوبت آن ها به 4 درصد برسد بخار تولید شده در این مرحله باید توسط هواکش به بیرون فرستاده شود .

ریشه گیری کردن (تمیز کردن مالت):
این مرحله بلافاصله پس  از خشک کردن دانه ها توسط دستگاه های غربال مانندی که استوانه ای و گردان هستند انجام میگیرد این دستگاه ها ضمن حرکت عمل جداکردن و حذف از دانه را انجام می دهند.

خیساندن : 
پس از طی شدن زمان لازم در انبار مالت باید به مخزن نم زنی منتقل شده و به مدت 1-2 ساعت درآبی هم دما با محیط غوطه ور گردد این عمل به منظور جلوگیری از آسیب دیدن آنزیم های موجود در مالت صورت میگیرد.

آسیاب کردن : 
در این مرحله دانه های مالت شده توسط آسیاب غلطکی شیاردار به شکل بلغور آسیاب میشود .

هیدرولیزکردن : 
مخزن هیدرولیز باید دوجداره یا دارای مبدل حرارتی دارای همزن و مجهز به دستگاه تنظیم کننده حرارت باشد دانه های مالت پس از آسیاب به مخزن هیدرولیز منتقل شده به نسبت هفت برابر با آب مخلوط میشوند به مدت 5-6 ساعت در دمای 48-72 درجه سلسیوس قرار می گیرند.

جوشاندن:
شربت حاصل از هیدرولیز مالت با غلظت 8-10 درصد باید توسط پمپ به مخزن جوش منتقل شده و در دمای 85-90 درجه سلسیوس بجوشد. سپس حرارت را قطع نموده و به مدت 4 ساعت به شربت استراحت داده میشود تا پروتئین های منعقد شده (لرد شربت ) ته نشین شود بعد از ته نشین شدن و خروج لرد از مخزن شربت حاصل به صافی منتقل و پس از صاف شدن به مخزن تغلیظ هدایت میشود .

تغلیظ کردن : 
در مخزن تغلیظ تحت خلا شربت خروجی از صافی باید تحت دمای حداکثر 60 درجه سلسیوس تا رسیدن به غلظت موردنظر حرارت دیده و تغلیظ شود.

بسته بندی و نشانه گذاری: 
در این مرحله عصاره مالت تولید شده در ظروف مورد نظر پر و بسته بندی می گردد و پس از نشانه گذاری به بازار عرضه میشود .
بسته بندی و نشانه گذاری این محصول باید بر اساس استاندارد ملی ایران ویژگی ها و روش های آزمون عصاره مالت انجام گردد.

نقشه جریان مواد : 
1) تحویل جو  2) خیساندن  3) جوانه زنی  4) خشک کن  5) جوانه گیری و پوست کنی  6) سانتریفیوژ 7) تانک پخت (هیدرولیز) 8 ) آسیاب 9 ) تانک ذخیره و خیساندن مجدد 10 ) دیگ جوش 11) صافی  12) تغلیظ  13) شربت با بریکس 60 و 80  14) بسته بندی